Ανοιχτές Εκδηλώσεις

Με τον όρο ανοιχτές εννοούμε τις εκδηλώσεις στις οποίες μπορεί να παρευρεθεί όποιος επιθυμεί, ανεξαρτήτου αν είναι μέλος του Finance Club UoM ή όχι

Διημερίδες

Ημερίδες

Η νεανική κοινότητα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλίες από καταξιωμένους ανθρώπους της αγοράς και του ακαδημαϊκού χώρου, γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεματικών.

 

Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί εκδήλωση – θεσμό του συλλόγου, καθώς πραγματοποιείται από το έτος ίδρυσής του έως και σήμερα. Οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να προβληματιστούν σχετικά με το μελλοντικό τους εργασιακό περιβάλλον και ερχόμενοι σε επαφή με επιτυχημένους επαγγελματίες του χώρου να επιλέξουν το δικό τους ‘’μονοπάτι’’ καριέρας.

Αποτέλεσε συνδυασμό της νομικής και οικονομικής επιστήμης, με κύριο στόχο την προσέγγιση δύο επιστημονικών κλάδων και την ανάλυση καίριων ζητημάτων, μέσω της σύζευξης εξειδικευμένων εισηγήσεων και παρεμβάσεων του ακροατηρίου.

Σεμινάρια

Παρουσιάσεις

Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Money Show 2019 στο ξενοδοχείο Hyatt Regency. Οι ομιλητές ανέλυσαν ένα φάσμα θεματικών γύρω από την Διαχείριση Κινδύνων, Χαρτοφυλακίου και Περιουσιακών Στοιχείων. 

Πρόκειται για εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Get Involved και τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν την αντιμετώπιση της κρίσης, τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό, την πορεία των κρυπτονομισμάτων, την αγορά της Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα, καθώς και το Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Πρόκειται για μια εκδήλωση αφιερωμένη στον επαγγελματικό τίτλο CFA ( Charted Financial Analyst), με κύριους θεματικούς άξονες την παρουσίαση του προγράμματος CFA, των προυποθέσεων κτήσεως του CFA Charter, καθώς και των δράσεων του CFA Institute. 

Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την VRS (Valuation & Research Specialists), με κεντρικό θεματικό άξονα την ανάλυση των εταιρικών συμφωνιών που σχετίζονται με την ελληνική αγορά. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση της VRS, του Finance Club UoM, καθώς και των χρηματοοικονομικών μελετών που αναλαμβάνουν να εκπονούν τα μέλη μας σε συνεργασία με την VRS.

Social Events

Αποτέλεσε το 1ο Social Event  για την ακαδημαική χρονιά 2019-2020, με κύριο στόχο την γνωριμία μεταξύ μελών και μη μελών του συλλόγου, στα πλαίσια μιας πιο χαλαρής ατμόσφαιρας.  

Αποτέλεσε το Χριστουγεννιάτικο Social Event του συλλόγου, στο οποίο είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν παλαιότερα μέλη μας, τα οποία είτε εργάζονται είτε σπουδάζουν, εντός ή εκτός της χώρας , και οι υποχρεώσεις τους δεν τους επιτρέπουν να είναι συχνά κοντά μας. 

Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη και τους φίλους του συλλόγου υποδεχθήκαμε το νέο έτος, κόβοντας παράλληλα την βασιλόπιτά μας.

4 χρόνια δραστηριοποίησης του Finance Club UoM και τα γιορτάσαμε παρέα, κόβοντας την τούρτα μας. Σύντομα θα γιορτάσουμε και τα 5 χρόνια του συλλόγου, διοργανώνοντας ένα όμοιο Social Event για τα γενέθλιά του!